Ben je geblesseerd of heb je last van lichamelijke klachten? Dan kan fysiotherapie een goede oplossing voor je zijn. Maar hoe maak je eigenlijk een afspraak voor fysiotherapie? In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over de stappen die je kunt nemen om snel en gemakkelijk een afspraak te maken bij een fysiotherapeut.

 

Waarom een afspraak voor fysiotherapie?

Voordat we ingaan op het maken van een afspraak, is het goed om te weten waarom fysiotherapie een goede oplossing kan zijn bij lichamelijke klachten. Fysiotherapie kan helpen bij:

  • Herstel na een operatie of blessure
  • Vermindering van pijnklachten
  • Verbetering van lichamelijke functies
  • Preventie van verdere klachten

Stap 1: Zoek een fysiotherapeut

De eerste stap bij het maken van een afspraak voor fysiotherapie is het vinden van een geschikte fysiotherapeut. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de volgende stappen:

  1. Zoek online naar fysiotherapeuten in de buurt

Gebruik een zoekmachine om fysiotherapeuten bij jou in de buurt te vinden. Bekijk de websites van verschillende fysiotherapeuten en lees reviews van andere patiënten om te bepalen welke fysiotherapeut het beste bij jou past.

  1. Vraag je omgeving

Vraag aan vrienden, familieleden of collega’s of zij goede ervaringen hebben met een fysiotherapeut in de buurt. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze.

  1. Controleer de beschikbaarheid

Voordat je een afspraak maakt, is het belangrijk om de beschikbaarheid van de fysiotherapeut te controleren. Sommige fysiotherapeuten hebben lange wachtlijsten, terwijl anderen direct beschikbaar zijn. Ook zijn sommige fysiotherapiepraktijken niet alle dagen geopend of enkel binnen bepaalde tijden. Het is goed dit vooraf te checken.

Stap 2: Maak een afspraak

Nu je een geschikte fysiotherapeut hebt gevonden, is het tijd om een afspraak te maken. Hieronder vind je enkele tips om dit snel en gemakkelijk te doen.

 

  1. Bel de fysiotherapeut

Bel de fysiotherapeut om een afspraak te maken. Houd er rekening mee dat sommige fysiotherapeuten alleen op bepaalde tijden telefonisch bereikbaar zijn. Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals je naam, adres en telefoonnummer.

  1. Stuur een e-mail

Als je het lastig vindt om telefonisch een afspraak te maken, kun je ook een e-mail sturen naar de fysiotherapeut. Vermeld hierbij duidelijk je naam, adres en telefoonnummer. Vaak word je dan wel teruggebeld om de afspraak verder rond te maken.

Stap 3: De eerste afspraak

Als je een afspraak hebt gemaakt dien je voor de eerste afspraak een aantal dingen mee te nemen. Zo is het belangrijk je verzekeringsgegevens paraat te hebben, een identiteitsbewijs en eventueel de verwijsbrief van de huisarts of andere specialist. Tijdens de eerste afspraak met de fysio zal er een intakegesprek plaatsvinden. De fysiotherapeut zal je vragen stellen over je klachten en het ontstaan ervan. Hierna zal de fysio je onderzoeken, in sommige gevallen zal er ook direct een behandeling volgen. Met je fysio bespreek je hoeveel behandelingen je ongeveer nodig zult hebben en worden de vervolgafspraken ingepland.

 

Wil je een afspraak maken met een fysiotherapeut? Neem dan eens een kijkje op www.sks-fysiotherapie.nl. Bij deze fysiotherapiepraktijk vind je vele specialisaties en kun je snel terecht.