Live muziek is een belevenis, maar het is niet iedereen gegeven om de eigen favoriete groep of zanger op die manier te ervaren. Gelukkig is er dan het fenomeen ‘coverband’, die met net zo veel energie de meest gewilde songs ten gehore kunnen brengen.

 

Coverband

Waarom is een coverband zo populair?

Allereerst is het natuurlijk niet altijd meer mogelijk de originele popgroep of zanger(es) in een concert bij te wonen, omdat bands niet meer bestaan, of artiesten overleden zijn. Dat wil echter niet zeggen dat hun muziek voor altijd verloren is. Via vinyl, cassettes, band en cd’s zal hun muziek nooit verloren gaan, maar voor wie toch nog eens die ervaring van een live optreden wil meemaken, is er de coverband.

 
Een ander groot voordeel van een dergelijk concert door een coverband ligt in het feit, dat velen van die bands in staat zijn liedjes van meerdere artiesten voor hun publiek te spelen.
Daarnaast zijn optredens door een coverband lang niet zo duur en exclusief in tegenstelling tot een optreden van de echte artiest.
Zo krijg je misschien niet die ultieme ervaring van de beleving van een optreden van je favoriet, maar wordt het wel een stuk bereikbaarder jouw favoriete nummers live mee te maken.

 

Nederlandstalige coverband

Voor een Nederlander is het Nederlandse lied toch vaak iets speciaals, vooral ook omdat we die dan luid kunnen meezingen. Een goede Nederlandse coverband heeft dan ook een ruim assortiment van populaire meezingers in het repertoire staan, niet alleen van één artiest, maar van een groot aantal. Het publiek zingt enthousiast mee met liedjes van Jan Smit, Doe maar, Guus Meeuwis, Gerard Joling, natuurlijk André Hazes en nog veel meer. Misschien speelt dan nog heel vaag de originele artiest met zijn of haar vertolking in het achterhoofd, maar uiteindelijk is het liedje zelf de hoofdrolspeler.

 

Muziek is voor alle mensen. Een coverband is een stuk goedkoper, biedt je alle populaire nummers en geeft je toch een optimale live ervaring.