Als je ouder wordt, heb je soms zorg nodig. Dit is helemaal niet erg en kan geregeld worden via bijvoorbeeld Zuidzorg. Echter kan de oplossing soms ook vaak op een makkelijkere manier gevonden worden. Soms heb je al genoeg aan een simpel of uitgebreid hulpmiddel. Dit kan heel veel leefgenot teruggeven, en voor veel ouderen is het fijn om zo zelfstandig mogelijk te blijven leven. Deze hulpmiddelen zijn onder anderen verkrijgbaar bij de Zuidzorg winkel.

 

Bewegen

Een uitstapje naar buiten is leuk voor ouderen, en ook nog eens goed voor de gezondheid. Helaas zou het kunnen dat het lopen steeds moeilijker gaat en bijvoorbeeld meer pijn gaat doen. In dit geval zou het zonde zijn om minder buiten te zijn, terwijl daar eigenlijk wel behoefte aan is. Een rollator of scootmobiel kan voor deze mensen een uitkomst zijn. Zo kunnen ze toch lekker naar buiten, een boodschapje doen, of bij een familielid op bezoek gaan.

 

Dagelijkse bezigheden

Naarmate je ouder wordt, zul je waarschijnlijk ook meer medicijnen nodig hebben. Dit kan zijn voor kleine kwaaltjes, of misschien ben je wel geopereerd en moet je daar nog medicijnen voor slikken. Deze medicijnen moeten allemaal op een bepaalde volgorde en manier worden ingenomen. Sommige medicijnen zijn voor elke dag en sommige voor maar een keer in de week, sommige moeten ‘s ochtends voor het eten, andere weer ‘s avonds na het eten. Hiervoor bestaan handige medicijnenboxen met verschillende vakjes voor de verschillende dagen en dagdelen. Zo kun je aan het begin van de week je medicijnen in de box (laten) doen en kun je elk dagdeel makkelijk en snel de benodigde medicijnen slikken. Dit is dus weer een zorg minder.

Ook voor het douchen en het toilet bestaan handige hulpmiddelen. Het is natuurlijk veel fijner als je dit zelfstandig kunt blijven doen en met de juiste hulpmiddelen hoeft dit vaak geen probleem meer te zijn. Als je tijdelijk een hulpmiddel nodig hebt, bijvoorbeeld na een operatie of ziekte, kun je ook hulpmiddelen lenen. Wanneer je bijvoorbeeld een operatie aan je heup achter de rug hebt, kun je een aantal weken niet traplopen. Hiervoor kun je een bed lenen voor in de woonkamer, zodat je tijdelijk beneden kunt slapen. Zo zijn er een hoop hulpmiddelen die uitkomst kunnen bieden in verschillende situaties.