Gokken op sport maakt het kijken van een sportwedstrijd nog leuker. Met een kleine inzet kun je al een aardig geldbedrag winnen. En als je ervoor kiest om met grotere bedragen te gokken, kan je winst al snel oplopen.

 

Geld winnen door te gokken op sport

  • Sportwedstrijden kijken wordt nog spannender wanneer je geld kunt winnen met de wedstrijduitslag. Veel mensen denken bij wedden op sport direct aan het voorspellen van voetbaluitslagen. Er zijn echter heel veel sporten waar je op kunt wedden, een greep uit de mogelijkheden:
  • – Voetbal
  • – Tennis
  • – Formule 1
  • – Darts
  • – Basketbal

 

Het is niet alleen mogelijk om te gokken op een wedstrijduitslag. Je kunt ook wedden op de winnaar, de verliezer of een bepaalde sporthandeling. Zo kun je bij voetbal wedden op het aantal doelpunten of de exacte uitslag. Dat maakt het spel nog spannender.

 

Hoeveel geld ga jij winnen?

Hoe moeilijker de uitkomst te voorspellen is, des te meer geld kun je winnen. Het bedrag dat je kunt winnen wordt weergegeven in quoteringen. Deze quoteringen worden decimaal of fractioneel weergegeven door bookmakers.

 

Decimale quoteringen

Stel dat je wilt gokken op de winnaar van de tenniswedstrijd. Jouw gekozen uitkomst heeft een quotering van 3,16. Als je €20 euro inzet kun je €20 x 3,16 = €63,20 winnen. Dat betekent dat je na aftrek van je inzet €43,20 winst hebt gemaakt.

Fractionele quoteringen

Sommige bookmakers hanteren fractionele quoteringen. Stel dat jouw gekozen uitkomst nu een quotering van 13/5 heeft. Bij een juiste voorspelling win je voor elke €5 die je inzet €13 plus je inzet. Je zet €20 in op de winnaar. Dan win je bij een juiste voorspelling €52 + €20 = €72

Single wedstrijden of op combinaties gokken

Je kunt geld inzetten op één wedstrijd of op een combinatie van verschillende wedstrijden. Het nadeel van een combinatie is dat je bij één foute voorspelling de volledige inzet kwijt bent. Het voordeel is echter dat je veel geld kunt winnen wanneer je alle wedstrijden goed voorspelt. Het is maar net hoeveel lef je hebt om de gok te wagen.