Een Gusta slowcooker is een perfecte manier smakelijke maaltijden te creëren in alleen de tijd die je nodig hebt bij het voorbereiden ervan.

 

Gusta slowcooker

 

Koken kost tijd

Eigenlijk zou je moeten zeggen dat zelf koken tijd kost, want je kunt natuurlijk ook buiten de deur bestellen of uit gaan eten. Als je zelf kookt, en dat biedt toch altijd een zekere voldoening, dan dien je daar de nodige minuten en soms uren voor uit te trekken.

Koken bestaat uit twee delen: voorbereiden en het koken en bakken zelf. Hierbij is je aanwezigheid constant gewenst, zeker bij het bezig zijn met de ingrediënten. Omdat je met hoge temperaturen werkt is het ook noodzakelijk voortdurend een oogje te houden op het kook- en braadproces.
Het gebruik van een Gusta slowcooker kan echter een behoorlijke tijdsbezuiniging opleveren.

 

De voordelen van een Gusta slowcooker

Je ontkomt eenvoudigweg niet aan de voorbereiding, of wat men in de kookwereld ook wel mise en place noemt, het kookgereed maken van de ingrediënten. Als je dit gedaan hebt, mix je het geheel in de Gusta slowcooker, voeg er wat vocht toe, doet de pan dicht en stel je de timer in. Meer is het niet, de slowcooker doet de rest.

 

* Ten eerste wordt er op iets lagere temperatuur geleidelijk aan gegaard, dus kook je je eten niet kapot.
* Ten tweede blijven de sappen en smaken van de aanwezige producten bewaard, omdat ze blijven circuleren in de pan.
* Ten derde en daar komt de bezuiniging op de voorbereidingstijd om de hoek kijken, je hebt er geen omkijken naar. Je zet de pan aan, gaat naar je werk en 8 uur later heb je een heerlijke maaltijd.

 

Praktisch

Een Gusta slowcooker is niet alleen handig als het gaat om koken, maar is ook te gebruiken in de magnetron, in de oven en gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasser door de uitneembare binnenpan. Veel handiger kun je het eigenlijk niet krijgen.

 

Geen tijd om uitgebreid te koken, maar toch willen genieten van een heerlijk, zelfgemaakte maaltijd: dan is een Gusta slowcooker de oplossing.