Een gebroken hart is ontzettend zwaar. Je wereld stort in en je hebt het gevoel dat je nooit meer dezelfde wordt. Het is een lang en zwaar proces, maar met deze tips kom je alvast in de goede richting om je liefdesverdriet te verwerken.

 

1. Heel je gebroken hart bewust

Wees je bewust van je innerlijke beweegredenen. Soms saboteren we onze eigen vooruitgang. We willen wel liefdesverdriet helen. Maar toch willen we onbewust het ook niet. Je bent bijvoorbeeld bang dat als je loslaat en je ex toch ineen van gedachten verandert, het dan te laat is en je je kans hebt laten schieten. Onbewust werk je jezelf dan tegen. Dus eerst moet je bewust worden van je intenties en het besluit nemen of je het wel wilt.

 

2. Verwacht eb en vloed

Soms voel je je geweldig en denk je dat je al klaar bent met je liefdesverdriet. En soms zit je weer zo in de put dat je bang bent dat je nooit uit dit donkere gat komt. Alles hoort erbij, het hoort bij het genezingsproces. Soms zal iets de wond weer openrijten maar door het tijd te geven zal de wond alsnog genezen.

 

3. Wees lief voor jezelf

Zorg goed voor jezelf alsof je je eigen beste vriend bent. Gun jezelf pleziertjes zoals een massage of etentjes of leuk contact met vrienden. Alles om je even op andere gedachten te brengen en weer wat lol in het leven te hebben.