Op het moment dat je niet meer je eigen tanden en kiezen kunt behouden, is het een goede oplossing om te kiezen voor een kunstgebit. Een kunstgebit word dan ook door een tandarts helemaal op maat gemaakt. Er zijn veel verschillende redenen waarom het beter is om te kiezen voor een kunstgebit. Op het moment dat jij zelf niet meer tevreden bent over jouw tanden en/of de tandarts zegt dat het tijd word voor een kunstgebit, dan is dit waarschijnlijk een goede oplossing. Zo komt het vaak voor dat bij diverse kaakontstekingen een kunstgebit ervoor kan zorgen dat u geen nare klachten en pijn meer heeft.

 

Hoe gaat dit in zijn werking?

Voordat het kunstgebit echt geplaatst kan worden in de mond is het belangrijk om alle tanden en kiezen te laten verwijderen. Nadat dit is gedaan moet het tandvlees even genezen en wat rust hebben. Vervolgens kan er begonnen worden met het aanmeten van het kunstgebit zelf. Het kunstgebit moet immers perfect zitten zodat hij comfortabel is om te dragen, en ook is het erg belangrijk dat je het kunstgebit zelfverzekerd draagt. De tandarts zal dan ook een zogenaamde mal maken van zowel de mondholte als het tandvlees. Dit word gedaan met een speciale soort klei. Hierdoor past alles precies. In het begin is het voor veel mensen even wennen met een kunstgebit. Echter zal jij waarschijnlijk na een korte tijd hier al aan wennen. Door het vaak te dragen wen je er sowieso aan. De tandarts informeert jou vaak ook over het beste soort kleefmiddel dat gebruikt kan worden. Het is altijd handig om te kiezen voor kleefmiddel aangezien hierdoor het gebit mooi op zijn plek blijft zitten. Hierdoor voorkom je dan ook dat het kunstgebit gaan schuren en los komt te zitten.

 

Nog wat laatste informatie

Op het moment dat jij eenmaal een kunstgebit hebt, is het erg belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo zijn de tanden gevoelig voor verkleuring door bijvoorbeeld koffie, en wijn. Daarnaast kunnen er verschillende resten van het eten achterblijven in het kunstgebit. Daarom is het belangrijk om na elke maaltijd het gebit even te spoelen. Ook is het belangrijk om de tanden te poetsen met de speciale tandenborstel en tandpasta.