Het kopen van nieuwe banden kan voor veel consumenten een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Tenzij u een autoliefhebber bent, heeft u waarschijnlijk alleen de meest basis kennis van hoe uw voertuig werkt. De gemakkelijke oplossing is om naar een bandenhandelaar te gaan en hen te laten vertellen welke velgen je nodig hebt. Als u echter online aangepaste of bedrogen autovelgen wilt kopen, moet u zelf de maat kunnen bepalen.

 

De twee gemakkelijkste manieren zijn om de stickerplaat in uw auto te controleren, deze moet zich in het portier aan de bestuurderszijde bevinden, of u kunt online kijken naar de voertuigspecificaties voor uw exacte merk en model. Dat zou u de standaard velgmaat moeten vertellen. De maat van mini velgen zijn namelijk anders dan die van BMW! Als je grotere wielen wilt installeren, zoals veel bestuurders tegenwoordig doen, zul je wat metingen moeten doen. Je hebt drie nummers nodig.

 

Meet eerst de diameter en breedte van uw bestaande wielen. Je kunt ervoor kiezen om met die voorraadmaat te gaan of iets groters. Houd er rekening mee dat grotere wielen betekenen dat u banden met een lager profiel nodig heeft om dat te compenseren.