Een betrouwbare en goede huisarts gezocht? Dan bent u in hier bij het goede adres. Als er een huisarts gezocht word is het belangrijk om te weten waar en wat een huisarts doet.

 

Wat doet een huisarts?

Voor de meeste mensen is een huisarts een algemeen begrip. Mocht je nog niet weten wat een huisarts is, zullen we het je uitleggen. Een huisarts is iemand die je helpt wanneer je gezondheidsklachten hebt. Wanneer je een gezondheidsklacht hebt kun je je huisarts raadplegen. De huisarts kan dan jouw klacht beoordelen en vertellen wat er moet gebeuren. Als je bijvoorbeeld klachten hebt zoals:

 

  1. Hoofdpijn
  2. Duizeligheid
  3. Oorsuizen
  4. Vermoeidheid

Dan zal de huisarts de klachten beoordelen en waarschijnlijk zeggen dat je een hersenschudding bent opgelopen. Word er een huisarts gezocht? Dan is het belangrijk om te weten waar je deze kunt vinden. De meeste steden / dorpen hebben hun eigen huisarts. Een huisarts is meestal ook iemand die je kunt vertrouwen en alles aan kan vertellen. Een huisarts heeft namelijk beroepsplicht. Dit betekend dat de huisarts niks mag doorvertellen van wat hij tijdens de gesprekken hoort met zijn klanten. Dit kunnen namelijk erg persoonlijke dingen zijn, zoals mentale klachten of emotionele gebeurtenissen die worden verteld.

 

Wanneer moet je naar een huisarts en wanneer naar het ziekenhuis?

Wanneer moet je nou eigenlijk naar een huisarts of naar het ziekenhuis? Dit is een vraag die vaak door het hoofd gaan bij hoge nood van een ongeval. Als er echt nood is zul je het best naar een spoedeisende hulp kunnen. Als je twijfelt en toch een huisarts belt zal de huisarts de situatie snel bekijken en analyseren en de keuze maken om je waarschijnlijk naar een spoedeisende hulp te sturen. De meeste mensen gaan naar een huisarts als de afspraak dezelfde middag kan worden gemaakt of de volgende dag. Dit is dus iets minder dringend.

 

Verschillende zorgprogramma’s

Huisartsen hebben meestal ook verschillende zorgprogramma’s. Zo heb je bijvoorbeeld psychische zorgprogramma’s en chronische zorgprogramma’s. Een psychisch zorgprogramma zorgt ervoor dat je samen met je huisarts gaat kijken hoe je psychische klacht kan verbeteren en ervan af kan komen. Het is erg belangrijk om deze psychische klachten zo snel mogelijk weg te werken omdat het erg veel invloed kan hebben op je dagelijkse leven en hoe je in normale situaties functioneert. Over het algemeen wil iedereen wel een goed functionerend lichaam, stap daarom meteen naar de huisarts als je klachten ervaart! Naast het psychisch zorgprogramma bestaat er ook een chronisch zorgprogramma. Bij een chronisch zorgprogramma worden er chronische zaken behandeld. Zoals bijvoorbeeld mensen met diabetes. Bij dit zorgprogramma word er gekeken naar hoe je deze chronische beperking kunt onderdrukken en kunt verminderen. Je kunt de beperking natuurlijk niet zomaar weghalen, wel kun je hem verminderen. Dit geld ook voor mensen met Astma. Bij dit chronische zorgprogramma word je vaak ook gecontroleerd op je beperking met hoe goed het gaat. Bij Astma word je gecontroleerd op je longen en hoe de puf effect heeft op je longen en je ademhaling. Een puf kan je namelijk helpen om Astma te verminderen zodat je er minder last van hebt.