In een tijd waarin we vrijwel niet meer zonder onze mobiele telefoon kunnen, lijkt een huistelefoon wel eens overbodig. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de huistelefoon de deur uit te doen, maar waarom zou je dit doen? Als dit zou zijn om kosten te besparen, dan doe je er goed aan om eens goed na te gaan wat je precies in de maand kwijt bent voor het gebruik van deze telefoon. De kosten hiervoor vallen vaak reuze mee, zeker als je een zogenoemd “alles-in-één-pakket” hebt bij jouw provider.

 

huistelefoon

 

Huistelefoons, een goed alternatief voor de mobiele telefoon

Als je geen huistelefoon meer hebt, dan ben je dus alleen bereikbaar door met jouw 06 nummer te bellen. Dit is duurder voor mensen dan het bellen naar een vast nummer. Er zijn nog genoeg mensen te vinden die deze extra kosten niet willen betalen en jou dus niet zullen bellen. Uiteraard kun je hier heel gemakkelijk aan voorbij gaan, maar of dit jou uiteindelijk een goed gevoel geeft is een tweede. Daarnaast komt het regelmatig voor dat een mobiele telefoon leeg is of (per abuis) ergens anders dan thuis ligt. In dit geval is het ook ronduit prettig als je nog een huistelefoon tot je beschikking hebt. Zo ben je in elk geval nog bereikbaar en kun je daarnaast nog zelf bellen ook. Bijvoorbeeld naar je mobiele telefoon om te kijken waar hij is blijven liggen …

 

Verschillende soorten telefoons

Een huistelefoon kopen is makkelijk gezegd en in principe ook makkelijk gedaan. Wel is het goed om je vooraf te realiseren dat er verschillende soorten telefoons op de markt zijn. Zo zijn er onder andere bekabelde huistelefoons verkrijgbaar. Deze telefoons zijn de zogenoemde “vaste telefoons” zoals we deze kennen uit de tijd dat we nog geen mobiele telefoon tot onze beschikking hadden.
De tweede variant huistelefoon is de draadloze huistelefoon. Deze telefoons bestaan uit twee onderdelen, te weten een basisstation en het “losse toestel”, ook wel handset genoemd. Het basisstation dient onder meer als oplader voor deze handset. Voordeel van deze huistelefoon is uiteraard dat je mobiel bent en door het hele huis (of bedrijf) kunt bellen en gebeld kunt worden. Uiteraard ben je hierbij wel gebonden aan het bereik dat je hebt met de handset. Een handset moet namelijk wel binnen het bereik blijven van het basisstation. De meeste types kennen meerdere handsets.

 

Verschillende opties

Natuurlijk is niet elke huistelefoon dezelfde. Ze zijn er niet alleen in veel verschillende uitvoeringen en van veel verschillende merken. Ook de opties verschillen per huistelefoon. Vaak gaat de aloude regel op dat hoe duurder de telefoon is, hoe meer opties (gebruiksmogelijkheden) erop zitten. Ook is het bereik van dure draadloze huistelefoons vaak beter in vergelijking met de wat voordeligere toestellen. Een optie die zeker aan te raden is, dat is een telefoon met ingebouwde voicemail of ingebouwd antwoordapparaat. Hierdoor hoef je geen belangrijke gesprekken of mededelingen meer te missen. Verder zijn er telefoons met een babyfoon-optie, blue tooth optie, HD geluid en nummerherkenning. Vanzelfsprekend ben je zelf degene die bepaalt of deze opties ook voor jou van meerwaarde zijn.

 

Een huistelefoon kopen

Nu je een klein beetje weet waar je op moet letten en wat de verschillende mogelijkheden van huistelefoons zijn, is het kopen ervan wellicht de volgende stap. Als je dit daadwerkelijk van plan bent, dan vindt je bij huistelefoon-verkoper de ruimste keuze. Kijken we naar de prijs, dan worden deze telefoons voordelig aangeboden. Je hebt je bestelling in verreweg de meeste gevallen al een (werk)dag later in huis en kun je jouw nieuwe toestel al snel in gebruik nemen. Over de garantie hoef je je geen zorgen te maken, omdat je zeker het eerste jaar altijd fabrieksgarantie hebt op deze aankopen.