Een schuifdeur heeft vele voordelen. Hierdoor komt er veel licht de woning binnen en heb je een breed pad naar de tuin. Op sommige dagen is het binnenvallende licht echter te fel en veroorzaakt het te veel warmte in huis. Daarom zijn jaloezieën zo populair in combinatie met schuifpuien. Met jaloezieën voor schuifdeuren kunt u de balans nauwkeurig afstemmen, zodat u kunt profiteren van natuurlijk licht zonder hinder te ondervinden. Welke soorten jaloezieën zijn het beste voor uw schuifdeuren? Natuurlijk is het een kwestie van smaak.

 

Waarom kiezen voor een schuifpui?

Met het begin van de lente ben je waarschijnlijk toe aan een nieuw huis. Was een grote voorjaarsschoonmaak niet genoeg voor jou en ben je toe aan een grote verandering? Een grote transformatie vraagt ​​niet altijd om een ​​grote innovatie. Schuifdeuren zijn in 1 dag te plaatsen en brengen magie in huis. Schuifdeuren bestaan ​​grotendeels uit glas, waardoor je direct een gevoel van binnenruimte creëert en licht van buiten naar binnen haalt. Zo oogt je woonkamer direct frisser, ruimer en lichter.

 

Of ga voor normale gordijnen

De grote glasoppervlakken van de schuifdeuren laten meer licht in je kamer en vergroten de ruimte. Maar niet iedereen wil de hele dag zon op de kamer en ook je uitzicht of privacy zijn zaken waar je rekening mee moet houden. Voor veel schuifdeuren wordt gekozen voor gordijnen. Het gordijn kan eenvoudig opzij worden getrokken als je naar buiten wilt. U kunt kiezen tussen doorschijnende of overgordijnen. Een goed gekozen gordijn brengt sfeer in elke ruimte. Gordijnen zijn goed te combineren met andere raamdecoratie.

 

Montage van jaloezieën voor bij een schuifdeur

Meet je schuifdeuren goed op voordat je jaloezieën op maat bestelt. Dit kun je eenvoudig zelf doen aan de hand van de meetinstructie van het gordijn.

Bij ondiepe schuifdeuren is het beter om de jaloezieën op het kozijn te monteren. Zo valt het gordijn langs de schuifdeur en zit de klink, handgreep of handgreep (waarschijnlijk) niet in de weg. Veel schuifdeuren zijn echter te diep om de zonwering in het kozijn te kunnen plaatsen.