Het klinkt als een goed idee, het nemen van een houten eetkamertafel, klassiek en past overal bij. Maar er zijn wel een paar dingen waar je over na moet denken voordat je een houten eetkamertafel of een houten salontafel aanschaft. En wij hebben wat dingen om over na te denken op een rijtje gezet.

 

De hoogte van de houten eetkamertafel

Dit geldt niet exclusief voor een houten tafel, maar je hebt waarschijnlijk nog nooit over de hoogte van jouw eetkamertafel gedacht. Toch wil je hier eens over nadenken, aangezien jouw lengte en die van jouw familie bepaalt hoe hoog je de tafel wilt hebben. Wanneer je tussen de 175cm en 190cm bent dan is een tafel van rond de 78cm hoog ideaal, wanneer je langer bent dan wil je een tafel rond de 80cm hoog. Ben je kleiner? Dan is het slim om een tafel rond de 76cm hoog te kopen.

 

Het onderhouden van jouw houten eetkamertafel of houten salontafel

Een echte houten tafel moet natuurlijk wel goed onderhouden worden, anders zal jouw houten tafel er niet lang mooi uitzien. Je kunt ervoor kiezen om jouw tafel te lakken om hem zo beter te beschermen, maar anders kun je hem ook af en toe opschuren om hem mooi glad te houden. Hoe je jouw houten tafel onderhoudt is aan jou, maar denk er wel over na voordat je de tafel aanschaft.

 

Past het bij de rest van de kamer?

Een houten tafel klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar het moet wel bij de rest van de kamer passen. Een houten eetkamertafel ziet er namelijk altijd goed uit in een modern interieur, alhoewel een zwarte houten eetkamertafel dan nog wel zou gaan. Let hier dus goed op, en kijk of je wellicht andere houten meubels in dezelfde kamer kunt zetten om een geheel te creëren.

 
Wanneer je hierover goed hebt nagedacht dan kun je een houten eetkamertafel aanschaffen, je weet het nu zeker en bent er klaar voor. Kies dus een goede tafel die bij jouw lengte en het interieur past.