Dames winterjassen zijn niet alleen belangrijk om goed warm te blijven in de Hollandse kou, met een mooie jas val je ook op in het vaak grauwe weer. Maar er is veel keus in soorten en maten. Er zijn lange en korte winterjassen, diverse variaties wat kragen betreft en ook bescherming tegen regen is vaak optioneel.

 

Parka jas dames

Een van de keuzes die je kunt maken, is die voor een parajumpers winterjas heren. Dit valt onder de categorie dames winterjassen, maar eigenlijk is zo’n parajumper een product op zichzelf. Een parajumper winterjas is een winterjas die de ultieme bescherming biedt tegen de elementen: wind, kou en regen maken jou in een parajumper niet meer uit. De capuchon zit aan de jas vastgemaakt en alle modellen zijn goed gewatteerd. Ben je bijvoorbeeld veel aan het water of ga je op reis naar een koud gebied? Dan is een parajumper ideaal om aan te schaffen.

 

Opties

Maar ook voor andere heren winterjassen zijn er vele opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere winterjas met opvallende kraag. Er zijn veel winterjassen met bontkragen bijvoorbeeld. Vaak kun je die ook met knopen of een rits losmaken, zodat je bij regenachtig weer geen druppels in je hals krijgt en zodat je soms ook iets minder opvallend over straat gaat. De capuchon is ook zo’n optie. Is het droog, zonnig weer, dan kun je hem net zo goed losmaken en thuislaten. Maar is er regen voorspeld, dan is het altijd handig om een capuchon te kunnen gebruiken.

 

Lengte

Dan is er nog het aspect lengte. Ben je zelf niet zo lang, kijk dan uit met dames winterjassen die over je billen vallen. Je lijkt daardoor al snel nog wat kleiner en dat is niet de bedoeling. Daar staat tegenover dat je met een wat langer model winterjas wel goed beschermd bent tegen de kou en wind. Zeker wanneer je ook regelmatig fietst, is het aan te raden een wat langere winterjas te kiezen, zodat je bij het voorover leunen op je stuur geen koude rug krijgt.