Lekker genoten van een heerlijke vakantie? Dan is de kans groot dat je honderden foto’s gemaakt hebt. In veel gevallen belanden deze reisfoto’s op een harde schijf en wordt er jarenlang niet meer naar om gekeken. Het is toch veel leuker om deze digitale foto’s in een prachtig fotoboek te bundelen. Er gaat bovendien niets boven een fysiek fotoboek dat je heerlijk door kunt bladeren. In dit artikel geven we tips voor het maken van een mooi fotoboek.

 

Zet de vakantiefoto’s in volgorde

Bij een fotoboek maken is het uiteraard van belang om jullie reis op een juiste manier te kunnen laten zien. Dit doe je natuurlijk door de foto’s in volgorde te plaatsen en daarbij het verhaal te vertellen. Zorg ervoor dat je de foto’s bundelt en erbij verteld waarover de foto’s gaan. Zo laat je het fotoboek een verhaal vertellen.

 

Voorkom teveel foto’s op een pagina

Heel leuk dat jij honderden foto’s hebt gemaakt tijdens je vakantie, maar dat betekent niet dat je op elke pagina zoveel mogelijk foto’s moet plaatsen. Daarom is het van belang om een kritische selectie te maken van de reisfoto’s, zodat je de pagina’s overzichtelijk kunt opmaken. Verder is het aangeraden om er af en toe voor te kiezen om een prachtige foto over de gehele pagina te laten drukken. Dit geeft een mooi visueel effect en zorgt voor een rustige uitstraling.

 

Korte teksten

Bij het ontwerpen van een fotoboek is het fijn om te werken met zo min mogelijk tekst. Dit ziet er niet alleen het mooist uit, maar maakt het ook gemakkelijker om er doorheen te bladeren. Het schrijven van korte en krachtige teksten is dan ook ons advies als je het complete verhaal bij een foto wilt vertellen.

 

Kies het juiste formaat

Tegenwoordig is het mogelijk om een fotoboek te maken in diverse formaten, maar wat is nou eigenlijk het beste formaat? Een klein fotoboekje is natuurlijk handig om mee te nemen, terwijl een groot formaat de vakantiefoto’s beter weergeeft. Een goed formaat is in onze ogen A4. Bij dit formaat heb je genoeg ruimte voor prachtige reisfoto’s en eventueel korte teksten.

 

Hou de opmaak rustig

Less is more. Dit geldt ook bij het maken van een fotoboek. Je kan dagenlang bezig zijn met het ontwerpen van een uniek fotoboek, echter wordt de opmaak al snel erg druk en chaotisch. Om het rustig te houden is het van belang om genoeg witruimte aan te houden en niet te veel foto’s op een pagina te plaatsen. Verder is het van belang om tijdens je vakantie erop te letten dat je prachtige foto’s maakt.

 

Kies alleen voor de beste foto’s

Je foto’s in de juiste volgorde zetten is ontzettend belangrijk om het juiste verhaal te vertellen, maar wees daarbij ook kritisch op de kwaliteit. Is er een foto dat belangrijk is voor je verhaal, maar is deze ontzettend onscherp? Dan kun je deze misschien toch beter weglaten en het verhaal kort met tekst vertellen. Kies bij een fotoboek maken enkel voor de beste foto’s.

 

fotoboek

fotoboek