Wanneer u als senior een autoverzekering wilt afsluiten, zijn er een hoop punten waar u op moet letten. Verzekeraars hanteren namelijk veel verschillende richtlijnen als het aankomt op het afsluiten van een autoverzekering voor senioren. Vanwege deze verschillen is het verstandig om diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, omdat dit u een hoop extra kosten zou kunnen besparen. Bij het vergelijken van deze autoverzekeringen, zijn er een aantal aandachtspunten waar u als senior op moet letten.

 

Leeftijdsgrens

Verzekeraars hanteren verschillende richtlijnen wanneer het aankomt op de leeftijd van senioren. Waarbij u bij de ene al onder senioren valt wanneer u 55 jaar oud bent, kan het zijn dat u bij de andere verzekeraar pas als ‘oudere’ wordt gezien na uw 65e verjaardag. Het is dus handig om, voordat u een autoverzekering afsluit, na te gaan welke leeftijdsgrens bij deze verzekeraar wordt gehanteerd. Dit kan u een hoop onnodige extra kosten besparen.

 

Hogere premie of weigering

Het uitzoeken van de leeftijdsgrens bij een verzekeraar, is een belangrijk aandachtspunt. Uw leeftijd bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel premie u gaat betalen. Sommige verzekeraars hanteren 50% extra premie, wanneer u een autoverzekering afsluit als senior. Daarnaast kan het ook nog zijn dat een verzekeraar u weigert vanwege uw leeftijd. Helaas is het weigeren van een toekomstig verzekerde vanwege de leeftijd in Nederland toegestaan. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende aandacht besteedt aan het vergelijken van de verschillende verzekeringen.

 

Gegarandeerd de laagste prijs

Toch nog hulp nodig bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen? Voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering voor u als senior, kunt u gebruik maken van een vergelijkingssite zoals overstappen.nl. Deze website vergelijkt de verzekeraars en zoekt voor u de geschikte autoverzekering. Het voordeel hiervan is dat deze website onafhankelijk is en geen deel uitmaakt van een verzekeraar. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat er op een betrouwbare wijze wordt gezocht naar de autoverzekering die bij u past. Daarnaast bespaart een vergelijkingssite u een hoop extra zorgen bij het afsluiten van een autoverzekering.

Mocht u gebruik willen maken van deze site, zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand houdt:

 

–        Kenteken

–        Postcode & huisnummer

–        Geboortedatum

 

Wanneer u bovenstaande gegevens op de website invoert, vergelijkt de website voor u alle autoverzekeringen voor senioren. Hierdoor vindt u zonder teveel gedoe, de autoverzekering die het beste bij u past.