Het voorjaar van 2014 is weer net achter de rug, en de eerste warme klamme nachten hebben we al gehad. Deze nachten breng je door op je slaapkamer, de kamer waar een derde van je leven afspeelt. Aan de slaapkamer mag dus meer aandacht worden besteedt dan nu door menig Nederlander gedaan wordt. Vooral ouderen vinden de inrichting van hun slaapkamer niet belangrijk, terwijl het juist voor hun heel prettig kan zijn!

Uw slaapspecialist in de buurt zal beamen dat het van belang is dat je een goede slaapomgeving hebt. Zo is de ondergrond waar je op slaapt heel belangrijk, maar zeker ook de omgeving. Wanneer je slaapkamer niet goed is afgeschermd en teveel lichtinval heeft, zal dit je nachtrust niet ten goede komen. Wanneer oudere mensen te weinig slaap hebben, zullen ze vatbaarder worden voor bijvoorbeeld ziektes. Daarnaast zal je merken dat je op veel momenten van de dag duffer wordt.

Wanneer je zorgt voor de juiste kleuren in je kamer, zorg je voor een rustige omgeving. grijstinten en pastelkleuren zijn op dit moment de boventoon. Felle kleuren kunnen eventueel worden verwerkt in het bedtextiel of accessoires.

 

Matras

Van groot belang is het ook dat je het juiste matras uitkiest. Zorg voor een matras wat de juiste ondersteuning geeft. Daarnaast is het van belang dat het matras “ademt’’. Wanneer je in warme zomernachten weinig beweegt in je slaap moet je matras wel ventilatie bieden.

Het ene matras zorgt juist voor warmte, en het andere dus juist voor ventilatie. Probeer hier bij je aankoop te laten adviseren door een slaapkenner. De voorkeur voor een hard of zacht matras verscheelt per persoon. Wanneer een matras te zacht is zal het weinig ondersteuning bieden.

 

Verstelbaar bed

Om zolang mogelijk zelfstandig door de slaapkamer te kunnen bewegen, is een verstelbaar bed bijna onmisbaar. Met een verstelbaar bed zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk zelf uit bed kan stappen. Het is dus niet alleen belangrijk bij televisie kijken of een boek lezen.