Met deze vraag ben je niet de enige. Steeds meer mensen willen weten waar ze scherp geprijsde AED defibrillators kunnen vinden. Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, want de prijzen van AED defibrillators kunnen sterk uiteenlopen. Dit heeft onder andere te maken met het merk, type en model van de AED. Maar ook de aanschafprijs is niet voor iedereen hetzelfde. Zo zijn er verschillende aanbieders die scherp geprijsde AED defibrillators verkopen. Daarnaast hangt het er ook vanaf of je de AED wilt huren of kopen. In dit artikel geven we je allerlei tips over waar je scherp geprijsde AED defibrillators kunt vinden.

 

De beste plek om een AED te kopen

Wil je een AED kopen, dan is er keuze genoeg. Zo kun je een AED kopen bij de EHBO of Rode Kruis. Dit is een goede plek om een AED te kopen, want zij verkopen kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast hebben zij ook veel ervaring met het gebruik van AED defibrillators. Een andere optie is om een AED te kopen bij een bedrijf dat zich specialiseert in het verkopen van medische apparatuur. Hier vind je ook deskundig personeel, waardoor je zeker weet dat je een goed product aanschaft. Tot slot kun je natuurlijk ook online op zoek gaan naar een scherp geprijsde AED defibrillator.

 

Online AED aankoop

Er zijn veel mensen die vragen stellen over de aankoop van een AED via internet. Dit is niet zo vreemd, want er zijn veel bedrijven die AED defibrillators verkopen op het internet. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt vergelijken. Zo vind je sneller een scherp geprijsde AED defibrillator. Daarnaast hoef je de deur niet uit en kun je rustig alles bekijken. Nadeel van online shoppen is wel dat je de AED niet kunt uitproberen. Je moet dus goed weten welke maat je nodig hebt en of je voorkeur uitgaat naar een bepaald merk of type.

 

Hoeveel kost een AED?

Wat je uiteindelijk betaalt voor een AED, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de merk, het type en de maat. Ook de prijs van de batterij en eventuele accessoires zijn bepalend voor het totaalplaatje. Een simpele AED defibrillator kost ongeveer 600 euro. Dit is inclusief een set pads en een batterij. Wil je een complete AED-kit, dan moet je rekening houden met een bedrag tussen de 1500 en 2500 euro. Dit hangt natuurlijk ook weer af van welke merken en types je kiest.

 

Waarom is het belangrijk om een AED in huis te hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een AED in huis te hebben. In Nederland krijgt jaarlijks ongeveer 20.000 mensen een hartstilstand. Dit is een aandoening waarbij het hart ophoudt met kloppen. Een AED defibrillator kan hierbij helpen. Binnen 6 minuten moet er namelijk medische hulp worden ingeschakeld, anders is de kans op overleven nihil. Helaas duurt het gemiddeld 8 tot 12 minuten voordat de ambulance arriveert. Als je zelf een AED in huis hebt, kan je snel handelend optreden en zo iemand soms het leven redden.

 

Hoe kan ik mijn AED-defibrillator opslaan?

Wanneer je een AED in huis hebt, is het belangrijk om te weten hoe je deze moet opslaan. De meeste AED’s zijn voorzien van een batterij die ongeveer 5 jaar meegaat. Wanneer de batterij op is, moet je deze vervangen. Dit kan door simpelweg een nieuwe batterij te kopen en deze in te pluggen. Soms is het ook mogelijk om de gehele AED-unit te vervangen. Dit hangt af van het type defibrillator dat je hebt. Het is belangrijk om regelmatig te checken of de AED nog werkt. Dit kan door simpelweg een test uit te voeren met behulp van de gebruiksaanwijzing.

 

Hoe onderhoud ik mijn AED-defibrillator?

Wanneer je een AED in huis hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kan je doen door regelmatig de batterij en/of de gehele AED-unit te vervangen. Het is ook belangrijk om de AED op een droge en veilige plek op te slaan. Bij voorkeur op een plek waar iedereen snel bij kan komen. Wanneer je de AED niet gebruikt, is het aan te raden om deze in een AED-koffer of tas te bewaren. Op deze manier blijft de AED beschermd en is hij makkelijk mee te nemen.

 

Wanneer moet ik mijn AED vervangen?

Wil je weten wanneer je jouw AED-defibrillator moet vervangen? Wanneer je de batterij van de AED vervangt, kun je meestal gewoon door blijven gebruiken. Wel is het aan te raden om regelmatig een test uit te voeren, zodat je zeker weet dat de AED nog werkt. Soms is het noodzakelijk om de gehele AED-unit te vervangen. Dit hangt af van het type defibrillator dat je hebt. De meeste AED’s hebben een levensduur van ongeveer 5 jaar. Na deze periode is het aan te raden om een nieuwe AED aan te schaffen.

 

Welke soorten AED’s zijn er beschikbaar?

Het is belangrijk om te weten welke soorten AED’s er beschikbaar zijn, voordat je een aankoop doet. Er zijn twee belangrijke types AED’s: de semi-automatische en de automatische defibrillator. Een semi-automatische AED geeft je de mogelijkheid om de schokken handmatig in te stellen. Dit type wordt vaak gebruikt door professionele hulpverleners, zoals ambulancemedewerkers of artsen. Een automatische defibrillator is makkelijker in gebruik en wordt daarom vooral gebruikt door leken. Dit type AED geeft de schokken automatisch, waardoor je niet hoeft te stoppen met reanimeren om de schokken in te stellen.

 

Hoe kan ik leren hoe ik een AED moet gebruiken?

Er zijn veel verschillende plekken waar je terecht kunt om te leren hoe je een AED moet gebruiken. Veel gemeenten, bedrijven en organisaties bieden cursussen aan waarin je de basistechnieken van het reanimeren en het gebruik van een AED kunt leren. Er zijn ook veel online cursussen beschikbaar, waarmee je op je eigen tempo kunt leren. Het is belangrijk dat je de AED-cursus afrondt voordat je de AED gaat gebruiken, zodat je weet hoe je de defibrillator moet inzetten in verschillende situaties.