De hobby’s van mensen lopen ontzettend uiteen en kunnen verschillen van puzzelen tot dansen. Puzzelen is tijdens corona steeds populairder geworden en ook nu blijft het een veel beoefende bezigheid. De meeste mensen maken een puzzel van een landschap of bloemen die je daarna weer in de doos gooit. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van puzzel houten stukken. Van houten puzzels kun je veel verschillende creaties maken in andere vormen. Deze puzzels zijn niet standaard rechthoekig maar kunnen ook rond zijn. De ontwerpen zijn in grote en kleine maten te bestellen.

Waar kan je aan denken?

Als je veel puzzelt dan kan het zijn dat je na een tijdje wel klaar bent voor een nieuwe uitdaging. Iets wat nét even anders is, maar wel echt puzzelen blijft. Een andere uitdaging zou een andere vorm kunnen zijn. Houten puzzels komen voor in allerlei vormen en ontwerpen. Hierbij kun je denken aan een puzzel van Unidragon 268 stukjes, maar ook aan dieren zoals: papegaaien, leeuwen, vossen, vogels, walvissen, olifanten, beren, vissen, eenhoorns en nog veel meer. Een kleine puzzel is meestal rond de 100 stukjes. Een medium puzzel heeft rond de 200 stukjes en een royale puzzels kan maar liefst 700 stukjes bevatten! Een echte uitdaging dus!

Hoe vind je de juiste puzzel?

Naast het feit dat je kan rondstruinen in (kringloop)winkels, tot je de juiste puzzel vind, kun je het ook zoeken door middel van internet. Zoeken met een zoekterm zoals ‘legpuzzels’ levert veel resultaten en sites op. Bij deze sites kun je over het algemeen een thema zoeken waar je naar op zoek bent. De thema’s lopen erg uiteen, maar dat zorgt er juist voor dat er voor iedereen wat te vinden is. Mocht je nog een origineel cadeau zoeken, dan is een puzzel een echte aanrader. Je kunt een puzzel kopen die een ontwerp heeft, maar om het cadeau specialer te maken kun je ook een eigen foto gebruiken!

Andere hobby’s van nu

Niet alleen puzzelen is de laatste tijd populair, maar ook haken en breien. Aangezien de prijzen overal duurder worden is het misschien toch niet zo verkeerd als je je eigen kleren kan maken. Het materiaal dat je nodig hebt voor deze hobby kun je over het algemeen bij bijna elke doe-het-zelf zaak wel halen. De winkels hebben een ruim aanbod van verschillende kleuren waar jij de mooiste creaties mee kan maken. Tenslotte is haken of breien ook een bezigheid die je kan doen terwijl je bijvoorbeeld tv-kijkt. Twee vliegen in één klap!

Winkelen of lekker snuffelen in de kringloop

De één gaat graag naar een winkelcentrum om een hele dag te winkelen en de ander gaat liever snuffelen tussen tweedehands spullen bij de kringloopwinkel. Zonder dat wij het misschien door hebben, zijn ook de prijzen voor meubels gestegen. Om ervoor te zorgen dat jij aan het eind van de maand nog spaargeld overhoudt, kun je ook overwegen om een bezoekje te brengen aan een kringloopwinkel. Het is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu omdat er geen nieuwe producten gemaakt moeten worden en je het product van iemand anders kan recyclen. Het zal je verbazen welke leuke spullen je daar allemaal op de kop kunt tikken!