Wat is ondergoed, nou dat is een goede vraag die heel makkelijk beantwoord kan worden. Ondergoed is een vorm van kleding je onder je gewone kleren aandoet, er zijn verschillende soorten ondergoed en allemaal hebben zo hun eigen doel en reden waarom je het draagt. Vaak wordt dit opgeborgen in een garderoberek.Ondergoed wordt voornamelijk gedragen om hygiënische redenen, zo trek je natuurlijk een slipje aan omdat je niet wilt dat je short of broek nat wordt van vocht die afgescheiden word. Verder heb je ook ondergoed die om erotische redenen gedragen worden, in dit geval is het dan vooral voor de vrouw een uitgebreid scala aan keuzen die ze wil dragen. Lingerie wordt dan ook meer gebruikt als benaming voor dit soort erotischer ondergoed.

 

Zwangeren hebben ook speciale ondergoed die ze dragen om zo de huid extra comfort te geven. Positie ondergoed zorgt ervoor dat je huid ondersteund word en dat je daarbij ook nog eens lekker zittende ondergoed aan hebt.

 

Zowel heren als dames hebben verschillende soorten ondergoed, zo hebben heren ondertruitjes, onder hemden en onderbroeken. De onder broeken kan je dan ook weer verdelen in Boxer shorts, strings, tanga’s en gewone onder broeken. Meestal is heren ondergoed gemaakt van lycra of van katoen, heren ondergoed is zelden in kant te vinden. Zou ook wel heel erg vreemd zijn als dat het geval was. Voor de koudere maanden heb je voor heren ook de Long Johns, of te wel hele pakken die ze onder hun kleren kunnen aandoen, deze bieden extra comfort en warmte.

 

Bij de vrouw is de keuze iets uitgebreider en heb je naast Bh’s en slips ook nog ander ondergoed zoals korsetten, jaretel houders en bretels, bustiers, hipsters en panty kouser. Maar je hebt ook onderjurken, onder rokken en onder bloesjes allemaal behoren ze tot de collectie van vrouwen onder goed die te vinden is. Bij de vrouwen vind je naast de verschillende soorten ondergoed, ook nog ondergoed van verschillende stoffen, zo heb je kanten ondergoed, lycra, katoen, organisch katoen en nog veel meer andere stoffen.

 

Als laatste heb je corrigerende ondergoed, deze is voor zowel mannen als vrouwen op de markt gebracht en is bedoeld om het figuur te corrigeren. Corrigerende ondergoed wordt meestal gemaakt van elastisch materiaal en wordt zo strak mogelijk om je lichaam gedragen. Dit ondergoed is al een tijdje in de roulatie eigenlijk al vanaf de middel eeuwen toen vrouwen nog korsetten droegen om hun figuur te accentueren.