Als u een camping op komt rijden met de auto, is de kans groot dat u eerst door een slagboom moet. Misschien heeft u het zelfs bij u werk. De slagboom is een middel om te regulieren wie een terrein betreedt en verlaat. Het is makkelijke en efficiënte manier om je bezoekers te controleren. Het is wel aan te raden om een goede slagboom te nemen. Maar wat maakt een slagboom tot een goede slagboom?

 

Ten eerste is het belangrijk dat de slagboom een soepel elektromechanisch systeem heeft. De slagbomen moeten intensief gebruikt kunnen worden en moeten blijven functioneren alsof ze nieuw zijn. Natuurlijk houden ze dit niet eeuwig vol. Het verschilt erg per slagboom wat de gemiddelde levensduur is. Daarom is het bij de aankoop van een slagboom slim om te vragen wat u van de slagboom kan verwachten.

Elektromeganische slagbomen

 

Een tweede eigenschap is een stevige behuizing. Poortopeners worden geconfronteerd met verkeer en alle weersomstandigheden. Om de elektronica van slagbomen te beschermen, moet de behuizing alles aankunnen. Toch moet het geen potdicht geheel worden. Het is fijn als uw slagboom handmatig te ontgrendelen is met een code of sleutel. Zo bent u bij een stroomstoring niet in- of buitengesloten. Naast alle verlichtingen en reflectoren, mag u een modern design verwachten. Natuurlijk heeft elk bedrijf zijn eigen uitstraling. Om bedrijven tegemoet te komen zijn er vaak veel verschillen in design mogelijk.

 

Tot slot kunt u er een toegangscontrolosysteem en een kentekenherkennings camera aan verbinden. Niet alleen weet u wie er binnen komt, maar u kunt ook terugkijken wie er bij u binnen is geweest en u kunt exact zien welk voertuig hoe laat passeerde. Bij panden en terreinen met hoge veiligheidseisen is dit soms noodzakelijk.