Wanneer je besluit een hond te nemen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de komst van je hond. Het is fijn om alle benodigdheden van te voren in huis te halen, zodat je alle aandacht kunt geven aan de hond wanneer die er is. In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt wanneer je een hond in huis neemt.

 

Eten voor de hond

Hondenvoer is er bij Warentuin in veel verschillende soorten voor alle verschillende honden. Neem je een pup in huis? Dan is het verstandig om speciaal puppyvoer aan te schaffen zodat hij precies de juiste hoeveelheid aan voedingswaarden binnenkrijgt. Vergeet ook niet om een goede bak te kopen, waar je het voer en water in kunt doen.
Naast voer is het ook handig om snacks in huis te hebben voor je hond. Met snacks kun je jouw hond belonen bij goed gedrag en daarnaast helpt het kauwen er ook voor dat het gebit van je hond gezond blijft.

 

Speeltjes

Educatief en duurzaam speelgoed kan eraan bijdragen dat jouw hond zijn zintuigen goed gebruikt en dat het probleemoplossend vermogen vergroot wordt. Daarnaast draagt spelen met speeltjes bij aan de zelfstandigheid van pups. Als je hond vanaf het begin af aan leert om zichzelf bezig te houden, zal dit ervoor zorgen dat je hond minder afhankelijk van jou wordt.

 

Halsband en riem

Het is handig om meteen een halsband en riem aan te schaffen wanneer je een hond in huis neemt. Zeker als dit een pup is, is het verstandig om te kiezen voor een verstelbare halsband. Dan hoef je niet telkens een nieuwe halsband aan te schaffen als je pup groeit.

 

Bench en een mand

Als je wilt dat je hond zich thuis gaat voelen in jouw huis, is het belangrijk dat hij zijn eigen plekje heeft op een vaste en rustige plaats in het huis. Dit kan een hondenmand of een bench zijn. Een bench is ook een handig hulpmiddel om je pup snel zindelijk te krijgen en daarnaast zorgt een bench er ook voor dat je hond niet in de gelegenheid komt om spullen te vernielen.