Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor 24 uurs zorg aan huis. Dit is voor veel mensen een behoorlijke stap omdat men er niet altijd aan wil geloven om de zorg voor zichzelf uit handen te geven. Voordat je overgaat op  24 uurs zorg is het wellicht belangrijk om te weten hoe alles in zijn werk gaat en wat voor type zorg je nodig hebt. In dit artikel vertellen we er meer over.

 

Hoe ziet 24 uurs zorg eruit

Het begrip 24 uurs zorg vertelt eigenlijk al veel. Hierbij krijg je verzorging waar nodig gedurende 24 uur. Dit wordt verzorgd door een zorgteam van professionele zorgverleners. De zorg wordt altijd vormgegeven op basis van een zorgplan op maat. Dit zorgplan wordt gecreëerd op basis van de specifieke wensen van de verzorgde. Daarnaast wordt de 24 uurs zorg altijd verzorgd door een vast team van zorgverleners zodat het ook altijd een bekend gezicht is. Dan is het niet alleen voor de verzorgende, maar ook voor de familieleden bekend wie er tot het team behoort. Het is altijd fijn om als familie een vast aanspreekpunt te hebben.

 

Wanneer is het tijd voor 24 uurs zorg?

Bij 24 uurs zorg is er geen verbinding tussen speciale ziektes of situaties. Zo hoeft 24 uurs zorg niet altijd permanent te zijn, maar kan het ook worden ingezet om een bepaalde periode te overbruggen. Moet er bijvoorbeeld worden gerevalideerd voor een bepaalde periode om in een later stadium weer zelfstandig voor jezelf te kunnen zorgen. Dat kan, maar ook natuurlijk bij meer ingrijpende situaties.

 

24 uurs zorg bij ingrijpende gevallen

24 uurs zorg kan worden ingezet bij ouderdom, of tijdens een revalidatie. Waar de meeste mensen 24 uurs zorg echter met associëren is bij ingrijpende gevallen. Zoals bij ziektes als parkinson, alzheimer, ALS of in de allerlaatste levensfase. Hierbij is ook altijd 24 uurs zorg nodig. Het belangrijkst is in deze gevallen dat met 24 uurs zorg de mantelzorger kan worden ontlast. In deze laatste fase wordt dit ook vaak door een familielid gedaan. Dit is vaak ook mentaal erg zwaar om hiermee om te kunnen gaan. Met 24 uurs zorg kan dit worden ontlast.