We leven in een tijd dat we bij het horen van het woord post direct kijken in onze virtuele brievenbus. Immers, de kans is groot dat juist in deze brievenbus een berichtje voor ons binnenkomt. Daarnaast is het ook nog eens een brievenbus die we altijd op zak hebben. Jij leeft toch immers ook binnen een straal van maximaal vijf meter van jouw mobiele telefoon? Digitalisering is een feit en dat ontkennen we zeker niet. Maar laten we niet vergeten dat er ook vandaag de dag nog wel degelijk zoiets bestaat als fysieke post. Deze fysieke post bestaat onder andere uit facturen, kranten, reclamefolders, tijdschriften en wat al niet meer zij. En ja, om deze te kunnen ontvangen kunnen we simpelweg niet zonder de “good old brievenbus”.

 

brievenbussen

 

Kies de brievenbus die bij jouw huis past

Brievenbussen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Verreweg de meest bekende is de zogenoemde brievenbusklep. De brievenbusklep is de brievenbus die als het ware geïntegreerd is in de voordeur. De postbode of (reclame)krantenbezorger opent de brievenbusklep, “gooit” de post er door heen en deze valt bij jou op de deurmat.

 

Je kunt er echter ook voor kiezen om de brievenbus onderdeel te laten zijn van het huis. Je komt dan al snel bij de gevel- of wandbrievenbus uit. Het nadeel van deze “bussen” is dat je de deur uit moet om deze bussen te legen. Het grote voordeel is dat je een model kunt uitzoeken dat past bij de stijl en het karakter van jouw huis. Een mooie brievenbus aan de muur is een stijlvolle accessoire en een absolute meerwaarde voor jouw huis.

 

Een derde model dat we graag onder je aandacht brengen is de vrijstaande brievenbus. Dit kan een zogenoemd kolommodel zijn, maar kan ook eentje op palen zijn. Over het algemeen plaats je deze aan het begin van het paadje naar je huis toe, direct aan de stoep of weg. Uiteraard zijn deze modellen niet zomaar mee te nemen en ook zijn ze alleen met een sleutel te openen. Op deze manier weet je echter wel zeker dat jij de enige bent die bij de bezorgde brievenbuspost kan komen.

 

De laatste variant waar we aandacht aan besteden is de brievenbus die ook geschikt is voor het ontvangen van kleine pakketten. Dit zijn staande bussen die een extra ruimte hebben om een pakket in te leggen. Natuurlijk kan ook de reguliere brievenbuspost hierin bezorgd worden. Als je veel online winkelt, dan zal de pakketbezorger je erg dankbaar zijn als je voor dit model hebt gekozen. Uiteraard ontbreekt een goed anti diefstal systeem niet bij dit type.

 

Een brievenbus kopen doe je online

Een brievenbus kopen in een fysieke winkel zal niet meevallen. Als je al een winkel kunt vinden die deze verkoopt, dan is de kans groot dat je weinig keus hebt qua modellen en kleur. Ook is het vrijwel zeker dat deze erg prijzig zullen zijn. Maak het jezelf daarom een stuk makkelijker en koop jouw brievenbus gewoon online. Online heb je namelijk wel die keus die je graag wil hebben. Online vindt je nu net wel die kleur waar je naar op zoek bent en online betaal je altijd minder dan in de fysieke winkel. En als je dan ook nog eens weet dat jouw bestelling in verreweg de meeste gevallen al de volgende dag wordt bezorgd, dan is de keus toch eigenlijk heel eenvoudig.

 
Om je enig idee te geven van de prijzen … Deze variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s. Het moet dan ook wel heel erg raar lopen als jij hier niet die brievenbus vindt waar je al zo lang naar op zoek bent.