Als er iemand is overleden denk je niet als eerste aan het regelen van een duurzame uitvaart. Echter hechtte die persoon wellicht heel veel aan duurzaamheid en het bijdragen van zijn/haar steentje aan een betere wereld. Dan is een duurzame uitvaart uiteraard een hele mooie ode aan de overleden persoon. Maar wat voor mogelijkheden zijn er op het gebied van duurzame uitvaarten. Hieronder hoe je een duurzame uitvaart kunt regelen.

Duurzame uitvaart

 

Er is best veel mogelijk op het gebied van het regelen van een duurzame uitvaart. Aangezien duurzaamheid de laatste jaren meer en meer een hot item is binnen de maatschappij, hebben uitvaartmaatschappijen hier uiteraard ook handig op ingespeeld en meegelopen met de trend.

Duurzame rouwbloemen

 

Op het gebied van bloemen kan er bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden voor kunstbloemen die daarna meegenomen kunnen worden in het graf. Ook echte bloemen passen prima binnen een duurzame uitvaart. En daar wordt nog steeds veelal de voorkeur aan gegeven, ook tijdens een duurzame uitvaart. Rouwkransen op Rouwboeket.nl zijn enorm geschikt om te dienen als aankleding tijdens een (duurzame) uitvaart. Ook de keuze van losse bloemen wordt steeds meer gemaakt. zo kan elke persoon een bloem uitkiezen die zijn of haar relatie met de overledene symboliseert. 

Maak duurzame keuzes bij de uitvaart

 

Bij het uitzoeken van een duurzame kist, kan er gebruik worden gemaakt van bepaalde houtsoorten die duurzaam verwerkt zijn, en ook voor de afwerking is dit mogelijk. Vraag bij de uitvaartondernemingen naar de mogelijkheden die er zijn.

 

Ook kleding van de overledene kan bij een crematie belangrijk zijn in het kader van duurzaamheid. Sommige stoffen in kleding verbranden minder snel of zullen schadelijke gassen uitstoten, waardoor ze dus minder duurzaam zijn. Naar dit punt kan dus ook gekeken worden in het kader van een duurzame uitvaart op alle fronten.

Van het rouwboeket, tot de kist en de kleding van de overledene. Mocht die persoon echt veel waarde hebben gehecht aan duurzaamheid, dan is er tegenwoordig gelukkig veel mogelijk om de laatste wens hieromtrent in te willigen.