Een ongeluk zit in een klein hoekje. Veel ongelukken gebeuren in eigen huis. Dat is immers ook de plek waar je vaak de meeste tijd doorbrengt. Je denkt misschien dat je woning veilig is, maar vaak kan er nog veel verbeterd worden, daar kom je vaak pas achter wanneer het eigenlijk al te laat is, en er al een ongeluk is ontstaan. Het is niet verkeerd om zo nu en dan eens een check te doen in huis op veiligheid. Met jonge kinderen in huis of wanneer je zelf al wat ouder bent is dit zéker aan te raden.

Tip 1: Antislip trap

Maak je trap antislip. Zorg ervoor dat de treden van je trap een antisliplaag bevatten. Er gebeuren veel ongelukken in huis en dan is het in veel gevallen een ongeluk op de trap. Uitglijden van de treden, naar beneden vallen en in sommige gevallen dus ook zeer naar terecht komen. Het gebeurt voornamelijk bij jonge kinderen en bij oudere mensen. Je kunt dit probleem gemakkelijk aanpakken. Wanneer je de traptreden voorziet van een antislip laag is de kans op een ongeluk een stuk kleiner. Je hebt grip onder je voeten en zo kunnen heel veel ongelukken voorkomen worden.

Tip 2: Scherpe randen en hoeken

Wanneer je valt is de manier hoe je terechtkomt vaak de oorzaak van het letsel wat je er eventueel aan overhoudt. Je kunt bijvoorbeeld je hoofd stoten aan een scherpe rand van je badkuip in de badkamer of misschien staat er een kast in je woonkamer met scherpe hoeken die gevaarlijk kunnen zijn. Er zijn speciale beschermers hiervoor. Ze zijn voordelig in aanschaf en je profiteert er enorm van.

Tip 3: Draag sokken met antislip laag

Veel mensen hebben geen schoenen aan in hun huis. We lopen op blote voeten of op sokken. Wanneer je graag op sokken loopt, kies dan voor antislip sokken! Dit zijn sokken met een griplaag onderaan. Je hebt dus veel meer grip op de gladde vloer. Aangezien veel ongelukken gebeuren door uitglijden is het dragen van antislip sokken een hele goede zet! Op Antislipmatkopen.nl vind je antislipsokken in allerlei soorten en ook antislip stickers voor bijvoorbeeld op de trap of onder de douche.